A futómacska biztonságos kezelhető

Konecranes futómacska

Ezt a terméket előszeretettel alkalmazzák napjainkban a különböző emelő berendezésekhez. Létezik erősebb, valamint gyengébb teherbírású futómacska is. Többféle változata ismert. Amelyiknek a mozgatása kézzel, illetve lánccal történik, annak a terhelhetősége maximum 5000 kg. A csapágyait tekintve golyós és olajozott.

Az ezeket tartalmazó acélkerekek teszik lehetővé a biztonságos és precíz haladást az adott pályán. Nincs méretre szabva, vagyis az efféle futómacska rugalmasan használható eltérő szélességű, illetve profilú gerendák esetében is. Biztosítva van a kibillenés és a keréktörés ellen, így használata teljesen biztonságosnak nevezhető.

A felszerelését illetően, a fordított menetes tekerőrúdjának köszönhetően, nagyon hamar telepíthető a gerendára. Alapkivitelben a kézi lánc hossza 3 méter, azonban ha mégis hosszabbra van szükség, akkor az is megoldható, szóval rendelhet más méretben is. A futómacska fajtái és azok tulajdonságai megtalálhatóak az internetes oldalakon, vagyis ha utána szeretne járni az eszközöknek, azt egyszerűen megteheti.