Kézzel készült kristály boros kehely
Bár a huszonegyedik században már szinte mindent automatizáltunk, azért vannak még olyan gyárak, műhelyek, ahol nagy szükség van az emberek munkájára, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen géppel sem. Ilyen hely az ajkai üveggyár is, ahol a kristály boros kehely gyártását még mindig hagyományos kézi technológiával végzik a nagy szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező üvegfújó mesterek. Ezért olyan különlegesek és értékesek ezek a termékek. Természetesen itt nem csak a kristály boros kehely készül ezzel a technológiával, hanem minden egyéb kristály termék is.
Ezek a kristály termékek ólomkristályból és egyszerű kristályüvegből készülnek. Ezért sokkal jobb a fénytörésük, mint a hagyományos üvegeknek, ettől van olyan szép csillogó fényük, amely különlegessé teszi ezeket a termékeket. Bár már régóta megvan a technológia az automatizált gyártásra, és sok helyen alkalmazzák is, de itt ragaszkodnak a kézi megmunkáláshoz a gyártás minden egyes szakaszában, a formába öntéstől a díszítésig. Ezért minden egyes kristály boros kehely egyedi és különleges darabnak számít.