A fürdőruha története

Fürdőruha

A fürdőruha azért sem egy mindennapi ruhadarab, mert a legtöbb ruhával ellentétben, az ókori görögökig visszanyúló története van. Már a görög mozaikokon vannak olyan alakok, akiket fürdőruha fed. Itt a ma is használatos modellt, vagyis a kétrészes modellt viselik a fürdőzők. A 18. századtól kezdve azonban „szigorodtak a szabályok”.

A lányok csak egyrészes ruhát vehettek magukra, ami igazából az utcai öltözék mása volt, csak más anyagból volt elkészítve. A 20. századtól kezdve, a nemi szerepkör változásainak köszönhetően, már az egyrészes modellek sokkal rövidebbek lettek, majd kezdett megjelenni a kétrészes változat is. Végül, a II. világháború után, Louis Réard találta ki azt a kétrészes bikini-modellt, amit még ma is használunk.

A fürdőruha olyan ruhadarab, amire mindig szüksége volt és lesz az embereknek. A lányoknak azért, hogy hordhassák a meleg nyári napokon, a fiúknak pedig azért, hogy gyönyörködhessenek bennük. A kérdés már csak az, hogy még milyen változásokon fog átmenni a modellezése.