A köztudatban elő mendemondák a bojler elhelyezéséről

Fontos kérdés a villanybojler elhelyezése

A köztudatban rengeteg téves dolog él, ami miatt az emberek inkább lemondanak valamiről. Ilyen téves elképzelések szakmákkal, termékekkel, országokkal, nemzetekkel és emberekkel kapcsolatosan egyaránt léteznek.

Sőt, még a bojler elhelyezése kapcsán is lehet hallani olyan véleményeket, hogy a vízszintesen elhelyezett és beszerelt változatok nem állják meg a helyüket, ami egyáltalán nem igaz. Általában ezek a „legendák” úgy indulnak el, hogy ezer beszerelt rendszer közül egynek adódik valamilyen hibája, ami miatt a tulajdonos elkezdi híresztelni, hogy a vízszintesen elhelyezett bojlerek nem működnek megfelelően. Az igazság az, hogy az emberek általában bedőlnek az ilyen mendemondáknak és ódzkodnak a vízszintesen elhelyezett vízmelegítő rendszerektől.

Csakhogy azt már kevesen veszik figyelembe, hogy szinte mindegyik gyártótól találhatunk a boltok polcain elfektetett bojlereket, amelyek ugyanolyan jól teljesítenek, mint a függőlegesen elhelyezett típusok. Tehát a bojler elhelyezése nem befolyásolja annak működését.