A PTZ kamera többfunkciós készülék

PTZ kamera
PTZ kamera

Manapság az emberek igencsak nagy hangsúlyt fektetnek szeretteik, otthonuk, valamint vagyontárgyaik védelmére, éppen ezért megpróbálják minél jobban növelni a biztonságot. Erre már számtalan berendezés ad lehetőséget, amelyek között a PTZ kamera újdonságnak számít.

Ez a készülék nemcsak a vagyonvédelemben alkalmazhatóak, hanem már a magánszemélyek is előszeretettel szerelik fel az otthonaikban. A készülék neve angol eredetű, ami a Pan Tilt Zoom rövidítéséből eredeztethető. Ez a kamera speciális funkciókkal rendelkezik, amelyekre a hagyományos biztonsági kamerák nem képesek.

Ennek a készüléknek a mozgatása és a vezérlése távolról is megtörténhet, illetve rá lehet nagyítani azokra a területekre, amelyeket a kamera tulajdonosa közelebbről is szemügyre szeretne venni. A PTZ kamera képes több, hagyományos biztonsági kamerát helyettesíteni, felváltani azokat, természetesen ez jelentősen növeli annak árát is. Hazánkban is elérhetővé vált ez a berendezés és egyre népszerűbbé válik az emberek körében.