A sétáltatásnál hasznos nyakörv

Kötelező nyakörv

Sokan szeretnek állatok közelében élni, ezért gondolnak egyet és beszereznek egy kiskutyát. Azonban ez hatalmas felelősséggel jár, hiszen egy másik élőlényről van szó, aminek szintén vannak igényei és szükségletei. Az egyik kötelező kellék a nyakörv, amit minden gazdi már az első adódó lehetőségnél beszerez.

Ezzel adja a többi ember tudtára, hogy az állatnak bizony van gazdája, hiszen a nyakában ott a bizonyíték és még a gazdi elérhetősége is. Arról nem is beszélve, hogy csakis a nyakörv alkalmazásával lehet sétáltatni az ebet. Tény, hogy a póráz végzi el a legnagyobb feladatot, de azt szükséges valamire rögzíteni, hogy vezetni lehessen a négylábút. Ez az egyetlen biztonságos módja a kedvenc sétáltatására, ugyanis rengeteg külső hatás érheti, ami miatt megijedhet.

Más kutyákkal való konfliktus vagy nagyobb zaj esetén bizony könnyedén elszökhetnek vagy futásnak indulhatnak. Ekkor hasznos a nyakörv, hiszen sokszor kerül meg az állat úgy, hogy valaki megnézte a gazdinak az elérhetőségét. Ettől fogva pedig sokkal óvatosabb lesz.