A telefon felfedezése és története

Telefon
Telefon

Hajdanán elképzelhetetlen volt az a készülék, amelyik lehetővé tette, hogy két vagy több egymástól távol lévő személy beszélgetést folytasson és egyben hallható is legyen. A telefon felfedezése nagy előrelépés volt. 1876-ban a skót emigráns, Alexander Graham Bell találta fel azt a készüléket,

amelyik visszaadta tisztán és érthetően az emberi hangot. Természetesen az eszközt utána sokan fejlesztették és fejlesztik mind a mai napig. Az első berendezés volt, amelyik lehetővé tette két messze lévő személy közvetlen beszélgetését.

Így a használata gyorsan nélkülözhetetlenné vált a vállalkozásokban, háztartásokban. A telefon lényeges elemei a mikrofon, amibe belebeszélnek és a vevőkészülék a fülhallgató, ami megismétli a hangot az adott helyen.

Ezeken kívül, tartalmaz egy csengőt, ami jelez, amikor bejövő hívás van és egy billentyűzetet, amin beírhatja a felhívni kívánt számot. A telefon lényege, hogy átalakítja a hanghullámokat elektromos jellé, amit a hálózaton keresztül elküld a hívást fogadó telefonra, ami hanggá alakítja a jeleket.