A természet megóvására törekedő zöld nyomda

A zöld nyomda környezetkímélő
A zöld nyomda környezetkímélő

A természet a földi élet legnagyobb kincse. Egy nyomdában köztudottan a papír játssza a legfontosabb szerepet, ezzel azonban nagyon sok fa kivágására kerül sor. A zöld nyomda ezzel szemben újrahasznosított erdőgazdálkodásból származó papírokkal dolgozik, a nyomtatás pedig vegyszermentes, növényi alapú olajjal történik.

Az erdők olyan létfontosságú tényezőket tudnak szabályozni, mint az éghajlat, de befolyásolni tudják az időjárást, szűrik a levegőt, tisztítják a vizet és akadályozzák az eróziót. Sőt, képesek akár enyhíteni is a fagyokat, a viharokat, a hőséget vagy a szárazságot. Mi pedig mit teszünk?

Fokozatosan írtjuk azt a növényt, ami a saját életünk fenntartásának egyik legalapvetőbb tényezője, olyannyira, hogy mára már csak hét őserdőmaradvány létezik a Földön. A zöld nyomda megalakulásával több ezer fa életét mentették meg, ezzel a természet fantasztikus körforgását is elősegítve. Nem kell félniük azoknak, akik ezt a módszert választják, mert a minőség egyáltalán nem hanyatlik, sőt, kifejezetten hófehér papírok és festői színek jellemzik a termékeket.