A tradicionális textilpelenka napjainkban

Textilpelenka napjainkban
Textilpelenka napjainkban

Meglepődne, ha megtudná, hogy még mindig vannak textilből készült pelenkák? Pedig nemcsak vannak, de a textilpelenka stabil részét képezi a kínálatnak. Sokan nem gondolnák, de vannak még szülők, akik a nehézségek ellenére is, inkább a természetesebb megoldás mellett döntenek.

Hiába az eldobható pelenka kényelme, ők mégis inkább a hagyományos módszer mellett teszik le a voksukat. Miért? Egyesek a természetvédelem nevében döntenek a textilpelenka mellett, hiszen a nadrágpelenkák óriási részét képezik a nem újrahasznosítható szemétnek. Amennyiben csak egyetlen gyermek pelenkahasználatát számoljuk ki egy hónapra, már az is rengeteg, de ha ezt milliókkal szorozzuk meg, az már a képzeletet is felülmúlja.

Mások a babájuk egészségéért választják a textilpelenka lehetőségét, hogy kizárólag természetes anyagokkal kerüljön kapcsolatba a baba bőre. Ez szép megmozdulás, de egy kérdés azért felmerül bennünk, hogy miként fog reagálni a kicsi a későbbiekben a szintetikus anyagokra, mivel örök időkre sajnos nem lehet tőlük mentesíteni.