Az amerikai Dodge sikertörténete

Dodge gépkocsi
Dodge gépkocsi

1900-ban két tehetséges fivér megalapította saját autógyárukat Amerikában. Így kezdődött a Dodge sikertörténete. Ez a cég kinőtte magát és az egyik legismertebb amerikai izomautókat gyártó márkává lett.

A fivérek eleinte autóalkatrészeket gyártottak, ám később elkezdtek nagyobb méretekben gondolkozni. 1914-től már saját járműveket is gyártottak, majd több mint egy évtizeddel később 1928-ban a Chrysler látott meg fantáziát a Dodge fivérek cégében, így jó üzleti érzékkel fel is vásárolta azt. Ekkor került fel a márka jelképe, a hírhedt kos fej a járművek hűtőrácsokra.
Még az 1930-as világválság idején is jól fogytak a Dodge modellek. Fokozatosan erősebb motorokkal szerelték fel az autókat. Az így létrejövő mechanikai szörnyetegeket nagy tisztelet övezte az izomautók rajongóinak körében. A Dodge járműveit még mindig nagy népszerűség övezi. Az AC Cobra szellemének reinkarnációja, a Viper még ma is ugyanolyan népszerű, mint a ’90-es években, amikor az első generáció debütált. A márka több mint egy évszázados múltja folyamán, belevéste magát az amerikai járműipar történelmébe.