Az autófóliázás megóvhat a balesettől

Védelmet nyújthat az autófóliázás
Védelmet nyújthat az autófóliázás

A jó idő közeledtével az emberek egyre többször akarnak kicsit kimenni a szabadba. Gyakran azonban a céltól sok kilométer választ el minket. Ilyenkor érdemes egy olyan autófóliázás védelme alatt elindulni az utazásra, ami megvéd minket. De vajon mitől védhet meg? Sajnos a balesetek a folyamatosan növekvő forgalomnak és gépjárműlétszámnak köszönhetően egyre gyakoribbak.

Nem feltétlen kell hatalmas karambolokra gondolni, ugyanis egy kisebb kavics is problémát okozhat adott sebesség mellett. Az autófóliázás azonban képes bizonyos mértékben tompítani a hatást. Képzeljük el, hogy egy vidéki úton haladunk, amikor is szembe jön velünk egy méretes terepjáró nem is olyan kis sebességgel.

A mi és a szemben jövő sávban közlekedő autó gyorsasága összeadódik, és egy kis kavics ilyenkor képes lehet arra, hogy betörje a szélvédőt. A szétröppenő szilánkok nagyobb gondot is okozhatnak, mint egy esetleges ütközés. Az autófóliázás azonban képes arra, hogy teljesen egyben tartsa a szétrepedt üveget, és ezzel megóvjon minket a sérülésektől.