Az élő kerítés szépsége

Kerítés bokorból
Kerítés bokorból

Akik szeretnek kertészkedni és érzik magukban a lelkesedést, belevághatnak bizonyos hosszabb távú projektekbe is. Egy szépen kialakított élő sövény kerítés sok esetben nagyon dekoratív és egyben hasznos is tud lenni. Természetesen jól meg kell választani a helyét, ugyanis nem mindegy, hogy milyen talajra milyen cserjéket rakunk, valamint maga az elhelyezés a ház körül sem mindegy.

Az utcát elhatároló részekre többnyire fából vagy betonelemekből készült kerítés illik. Bárhová máshova azonban kifejezetten előnyös lehet egy ilyen élő kialakítás. Természetesen fontos a gondoskodás és a türelem, mert beletelhet pár évbe, ameddig teljesen eléri a kívánt méretet és sűrűséget.

Nem is gondolnánk, hogy a jól karbantartott és igazán okos kialakítású zöldkerítés, olyan hatásfokkal tud működni, hogy bizonyos gazdaságokban ezekkel tartják karámban az állatokat. Nyugaton egyes gazdaságok úgy vannak kialakítva, hogy a kerítés funkcióját nem feltétlenül hatalmas, de mindenképpen sűrű és szinte áthatolhatatlan, szépen megnyírt bokrok alkotják.