Az örökzöld cserjék gyönyörű fajtái

Örökzöld cserjék

Amennyiben nem híve a tipikus kerítéseknek, mert biztonságos és nyugodt környéken lakik, de mégis szeretné a telkét elkeríteni, akkor választhat erre a célra növényeket is. Ugyanis az örökzöld cserjék esztétikusan látják el a kerítés funkcióját. A legnagyobb fagyok sem tesznek kárt például az örökzöld puszpángban, tehát ez télen-nyáron képes védeni szimbolikusan a telekhatárokat.

Az örökzöld cserjék ezen példánya rendkívül jól tűri a metszést és az alakítást, nem hiába a kertészek kedvenc növénye. Tömör bokrot alkot és a környezetre sem túl igényes. Igencsak lassú a növése, mégis leginkább nyírott sövényként találkozhatunk vele.

Igazán gyönyörű az örökzöld cserjék közül a korallberkenye, aminek a friss hajtásai tavasszal élénkvörösek, később pedig bronzvörösre színeződnek. Talán májusban a legszebb, amikor tömegesen nyílnak az apró fehér virágok. Különálló virágként és sövényként egyaránt használható. Arra azonban vigyázni kell, hogy mindenképpen napos, világos helyre ültessük a korallberkenyét!