A cégvezetők felelősségbiztosítása sokakat kihúzhat a bajból

Cégvezetők felelősségbiztosítása

2014-ben egy olyan törvényhatározatot hoztak életbe, miszerint egy cég által okozott kárt, az adott vállalkozás vezetői saját vagyonukból kell megtérítsék. Ezen jogszabályt kivédi a cégvezetők felelősségbiztosítása, ami olyan esetekben, amikor a tisztségviselők vezetői minőségükben okoznak kárt egy harmadik félnek, fedezi a teljes költséget.

A biztosítás kiterjed a házastársra, élettársra és elhalálozás esetén az örökösre is, sőt, ha csődeljárás vagy felszámolás indul, akkor a jogutód is részesül a cégvezetők felelősségbiztosításában. A szolgáltatás nagy előnye, hogy a múltra is érvényes, így egy olyan helyzetre is megoldást nyújt, ami régebben történt, de csak a jövőben derül fény a problémára.

Természetesen ehhez a cégvezetők felelősségbiztosítása a hiba elkövetésének időpontjában is már érvényben kell legyen. Amennyiben ez teljesül, a vezetői pozícióban lévők szintén mentesülnek a fizetés alól. A területi hatály általában Magyarország, de kérésre európai vagy az egész világra vonatkozó szerződés is aláírható.