Energetikai tanúsítvány készítése pontos szabályok szerint

Energetikai tanúsítvány készítése
Energetikai tanúsítvány készítése

Minden épületnek vannak olyan karakterisztikái, melyek jelentősen befolyásolják az energia szabályozását. A legfontosabb tényezőket, melyek az energetikai hatásfokot szabályozzák, az épület építőanyagaira lehet lehatárolni, falak, tetőszerkezetek, burkolóanyagok, szigetelések, ablakok, ajtók.

Az energetikai tanúsítvány készítése is ezeket a tényezőket veszi figyelembe, valamint az épület méreteit. Az épületben résztvevő anyagok minősége nagymértékben szabályozza a hőszigetelési faktort.

Minél jobb minőségű anyagok kerülnek beépítésre, annál kevesebb ráfordításra lesz majd szükség a lakás fűtéséhez. Azonban az energetikai tanúsítvány készítése nem csak az épület fizikai adottságait kell figyelembe vegye, hanem a földrajzi elhelyezkedését is. Más és más energetikai adatokra lehet támaszkodni az ország déli, illetve északi részén, de az sem mindegy, hogy a lakás a Balatonon vagy a Bükk vidékén volt építve. Az energetikai tanúsítvány készítése sok adat feldolgozását feltételezi, de mindenki számára elérhető szabályok szerint.