Érdemes utána olvasni a gyógygomba fajoknak

Gyógygomba

A gombák különleges élőlények, amit még a biológusok sem tudtak egyetlen csoportba sem besorolni, így külön kategóriát alkottak meg a számukra. Egyes fajtáik ehetőek és még finomak is, mások ugyancsak elfogyaszthatóak, de nem érdemes, mert nem jó az ízük. Persze vannak mérgezőek is, amelyekből egyesek kevésbé veszélyesek, mások pedig halásosak lehetnek.

Sőt, léteznek úgynevezett gyógygomba fajok, amelyek nagyon jó hatással vannak az emberi szervezetre, tehát belátható, hogy tényleg nagyon egyedi részét képezik az élővilágnak. Ez utóbbiakat a népi orvoslásban már régóta alkalmazzák, de a modern orvosok is egyre többet foglalkoznak a gyógygomba hatásaival.

Például Dr. Fachet József hosszú kutatás után étrend-kiegészítőket is megalkotott különböző gyógygomba változatok felhasználásával, amelyek az immunerősítésben, illetve daganatos betegségek kiegészítő kezelésében lehetnek a segítségünkre. Tehát érdemes nekünk, laikusoknak is közelebbről megismerkedni a gyógygomba fajokkal és a bennük lévő hatóanyagokkal, mert a segítségükkel vegyszerek nélkül tehetünk az egészségünkért.