Feltételek a CSOK igénybevételnél

A CSOK igénylésének feltételei
A CSOK igénylésének feltételei

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye az utóbbi hónapokban számos változáson ment keresztül, mellyel az esetleges kérelmezésnél nem árt tisztában lenni.

A CSOK kapcsán nagyon fontos tudni, hogy a kérelmezők nem rendelkezhetnek sem lakástulajdonnal, sem önkormányzati lakással, sem állandó lakáshasználati joggal, sem pedig szolgálati lakással. Ezenkívül lényeges, hogy szerepeljenek a köztartozásmentes adatbázisban és legyen TB által biztosított jogviszonyuk.

Szintén lényeges, hogy az öt éven belül eladott lakás vételárának beforgatása szükséges, ez ügyben a jelzalog.com oldalon lehet kérni bővebb tájékoztatást. A CSOK igénybevétele során nagyon fontos, hogy a házastársak, élettársak esetén mindkettőjüknek tulajdonossá kell válni, máskülönben a támogatás nem adható meg.

A támogatás maximum 160 nm-es lakás építésére, vásárlására vagy ekkora méretre való bővítésére adható meg. A CSOK igénylése során sem haszonélvezeti, sem pedig használati jog alapítására nem kerülhet sor. A vételár maximum tíz százalékát van lehetőség készpénzben kifizetni, a maradék összeget bankszámlára kell átutalni.