A függöny, mint funkcionális kelléke otthonunknak

Függöny

Minden embernek az egyik legfontosabb értéke az otthona. Hiszen nap mint nap ide mennek haza, itt élik magánéletünket, ide köti az intimszférájuk. Mindenki álma egy tágas, világos lakás, ahova öröm hazamenni.

A fényt az ablakra szerelt függöny szűri meg, ezzel meghatározva az otthon hangulatát is. Sokszor van úgy, hogy az erős fényt szeretnék szabályozni. Ehhez nyújt segítséget a redőny vagy sötétítő. Itt elérkeztünk a függöny, mint funkcionális kellék, típusainak meghatározásához.

A fényáteresztés szempontjából beszélhetünk úgynevezett blackout megoldásról, ami tulajdonképpen fénykizáró vagy fénymegszűrő típust jelent. Ezek mára már nagyon sok féle színben és mintázattal, sőt, kétoldalas típusban is elérhetőek.

Ezeken kívül természetesen ott vannak a sötétítők is, amelyek majdnem tökéletesen megszűrik a fényt, így akár teljes sötétséget biztosítva az adott helységben. Emellett tökéletes dekorelemként is funkcionálnak az ablakon. Ezeken kívül még több stílust meghatározó függöny család is létezik.