Horgany festék a kellő tartartósságért

Horgany festék

A fémek általában véve rendkívül ellenálló anyagok, de sajnos előfordul, hogy idővel meggyengül a szerkezetük, és elkezdenek feloldódni a természet kitartó erőhatásainak tulajdoníthatóan. A magas oxigéntartalom és nedvesség miatt egy láthatatlan, de annál hevesebb égés megy végbe, amire mi egyszerűen rozsdaként figyelhetünk fel. Kellőn hatékony a horgany festék ennek a folyamatnak a megállítására.

Csupán annyi a teendők, hogy megvásároljuk a megfelelő mennyiségű és összetételű terméket, majd lekenjük azzal a felületet. A magas cinktartalomnak hála, a korrodálódás jelentős mértékben visszaszorul. Igazából a horgany festék elvonja az oxigén „figyelmét”, mert magához vonzza azt.

Ennek köszönhetően a bevonat lassan, de biztosan el fog fogyni, tehát érdemes adott rendszerességgel megismételni a festést. A folyamat nem nehéz, csupán egy megfelelő ecsetre van szükség, és már neki is láthatunk a horgany festék felvitelének. Gondoskodjunk kellőképpen a fémek védelméről, hogy azok sokáig bírják elviselni a természet erőpróbáit.