Készen is kapható a marcipán
A tortakészítésnek vannak kedvelt alapanyagai, mint például a csokoládé, a gyümölcsök és a csonthéjasok, mint a mandula, mogyoró, dió. A másik kedvelt alapanyag a marcipán, amiből a torták bevonata készül, illetve ebből készülnek a különféle díszítéshez használatos figurák és a kinyomók segítségével, a különféle lenyomatok és áttört minták is. Régebben a marcipán massza házilag készült, mivel nem lehetett készen megvásárolni. Ez egy jóval munkaigényesebb folyamat volt. Úgyhogy manapság már nem gond a marcipán bevonat a tortán, hiszen a hozzávaló marcipán készen megvásárolható.
Még ebben az esetben is azért igényel némi gyakorlatot, hogy az ember rávarázsolja a tortára. Az igazi marcipán recept az édes mandulán kívül, néhány szem keserűmandulát is tartalmaz, ami megadja a marcipán igazi, jellegzetes ízét. Persze ezzel vigyázni kell, hogy ne vigyük el a massza ízét a keserű irányába, de egy nagyon érdekes ízt ad a keserűmandula a marcipánnak. Aki azonban nem szeret ilyen mélységekig kísérletezni, annak mindenképp a kész massza megvásárlását javasoljuk.