Kiemelt helyen van a BCAA

BCAA aminosav

Az egészséges életmód hozzávalói között, első helyen említendő a megfelelő táplálkozás, a jó minőségű étrend kiegészítők fogyasztása és a rendszeres testmozgás. Izomzatunk szemet gyönyörködtető felépítéséhez ugyanilyen lényeges alkotóelem a BCAA aminosav.

Hatékonyságát és szükségességét számos tanulmány kimutatta, a tapasztalatok pedig azt bizonyítják, hogy alapvető fontosságú a problémás helyeken történő zsírégetéshez, teljesítőképességünk növeléséhez, izomzatunk megtartásához és védelméhez. A BCAA, ha fehérjében gazdag étrendünkben szerepel csak, vagyis kötött formában, nem olyan hatékony, hiszen emésztést igényel és így órákba telik, amíg a véráramba jut.

A kiegészítők viszont, amelyek szabad formában tartalmazzák ezt az esszenciális zsírsavat, a fogyasztást követően (edzés előtt és közben) azonnal a kívánt hatást érhetik el, feltöltve a szervezetünket hasznos tápanyagokkal. A sportolók körében az egyik legkeresettebb étrend kiegészítő a BCAA. Fontos tudni, hogy a gondosan megválasztott étrendet csak támogatja, de nem helyettesíti.