A kombidressz megfelelő kiválasztása

Kombidressz választék

Fontos,hogy a babákat a lehető legkényelmesebb ruhákba öltöztessék a szülők nap mint nap. A kombidressz alapdarabja a kicsik ruhatárának, mivel ezt újszülött kortól egészen a pelenkás korszak befejezéséig használják. Rendkívül praktikus, mivel egyáltalán nem csúszik fel, ennek köszönhetően minden esetben védi, óvja a pici derekát.

A kombidressz általában 100% pamutból készül, lába közötti részén biztonságos dupla patentozással, ez pedig alkalmas arra, hogy nemcsak egy, hanem két méretet is lefedjen, szóval hosszabb ideig tudja hordani a baba. A gyermekeknél a patentok minden esetben nikkelmentesek, ebből kifolyólag a fémallergiás babák is nyugodt szívvel viselhetik. A termékpalettákon találhat hosszú, rövid ujjú, illetve ujjatlan változatot egyaránt. Fontos tudni, hogy az újszülöttre és általában a kisgyermekekre érdemes könnyen fel- és lehúzható ruhadarabokat adni, mint például a kombidressz. Erről a kellékről tudni kell, hogy jól megtartja a pelenkát is. Ha esetleg egy kicsit nagy, az nem baj, viszont túl nagy ne legyen. Vásárlásakor leginkább a nyak kialakítására kell figyelni. Lehetőleg olyat vegyen, aminek a nyaka nagyra nyitható.

Előfordul olyan kombidressz, aminek kialakítása nem túl előnyös, szóval túl szűk a nyaka, így nem könnyű ráadni a babára. Egy méretből célszerű legalább négy-öt darabot tartani a ruhásszekrényben. A jó babaruhának tehát kényelmesnek kell lennie, ha teheti, pamut anyagút szerezzen be, ami jól szellőzik és egyáltalán nem akadályozza a gyermeket a mozgásban és kényelmes is.