Körhíd, a fogpótlás egyik lehetősége

Fogpótlás körhíd segítségével
Fogpótlás körhíd segítségével

Manapság már számtalan mód van fogpótlásra. Van a korona, ami a sérült fogak esetében jelent megoldást; a híd, ami foghiány pótlását teszi lehetővé; a körhíd, ami nagyobb hiány, illetve teljes hiány esetében alkalmazható.

Míg a korona és a híd esetében általában egy fog kezeléséről, pótlásáról van szó, addig a körhíd használatakor a teljes fogívre koronák és hídtagok kerülnek, amelyek összekapcsolódnak, így adva stabilitást a fogsornak.

Kiváló alternatívát jelent foghiány vagy nagyobb kiterjedésű tömések, kevés foganyag esetén is, valamint károsodott tartószövetek megerősítésére is szolgálhat. Körhíd olyankor is alkalmazható, ha valaki szeretné eltűntetni az esztétikai hibákat, mint a tömések, a nem elég egyenletes, túl nagy, túl kicsi, túl hézagos fogak.

Ezáltal új, szebb és magabiztosabb mosolyra tehetünk szert, aminek révén megszabadulhatunk a gátlásainktól, amit eddig a fogaink okoztak számunkra. Szeretne Ön is részt venni egy ilyen kezelésen? Jelentkezzen ingyenes konzultációra a www.swiss-dental.hu honlapon!