Lakáshitel típusok 2018-ban

Lakáshitel típusok

Amennyiben lakásvásárláson, esetleg a már meglévő ingatlan felújításán gondolkodik, úgy az álmodozást követően, a realitás talajára érkezve, nyilván már eltűnődött, hogy ezt miből fogja fedezni. A lakáshitel népszerűsége leginkább a szükségességének köszönhető.

A jelzalog.com közgazdász szakemberei összegyűjtötték egy bejegyzésben, hogy milyen típusú kölcsönök érhetőek el 2018-ban. Alapvetően 3 típusú finanszírozási módozatot különböztetnek meg. Az annuitás a legelterjedtebb finanszírozási mód, nem véletlenül, hiszen ez a legtervezhetőbb típusa a kölcsönöknek.

A halasztott törlesztésű konstrukcióban felvett összeg esetén, az ügyfélnek az első időszakban csak a kamatot kell megfizetnie, ez az úgynevezett türelmi idő. Harmadik típusnak a kombinált lakáshitelt említették meg, ami egy életbiztosítással vagy lakástakarék pénztári szerződéssel kombinált megoldás. Természetesen, a döntés előtt érdemes egy bankoktól független tanácsadói iroda segítségét kérni, akik megfelelő tájékoztatást tudnak adni.