Meghozza gyümölcsét a WordPress keresőoptimalizálás

Wordpress keresőoptimalizálás

Az internet világában nem mindig egyszerű boldogulni, főként olyan felhasználóknak, akinek nincs meg ehhez a kultúrájuk. Milyen érdekes, hogy a legtöbben úgy vélik, ez az egész számítástechnikai szakág a fiatalok terepe, pedig eredetileg azért készül, hogy az idősebb generációk életét könnyítse meg. Nincs más teendő, mint ezt kihasználni.

Miként kapcsolódik ide a WordPress keresőoptimalizálás? A kérdés jogos, a válasz pedig egyszerű. A mindent behálózó kereskedelem szerves része. Egyre több cég igyekszik online értékesíteni a termékeit a weboldalakon át. Ehhez viszont a felhasználóknak meg kell találniuk az adott felületeket. A WordPress keresőoptimalizálás révén érhető el, hogy az organikus Google találati listában minél előrébb kerüljön adott kulcsszóra a meghatározott webshop.

Bár egyszerűnek hangzik a feladat, valójában rejt magában sok olyan buktatót, amire érdemes figyelni. A WordPress keresőoptimalizálás az utóbbi években külön szakterületté nőtte ki magát. Megéri ezért tapasztalt személyekhez fordulni, ha cél a mielőbbi és lehetőleg tartós eredmény elérése.

Mikor jön jól az URL checker használata?

Linkek ma már mindenhol találhatóak az interneten, ugyanis ezen címek alapján lehet hatékonyan tájékozódni, tartalmakat elérni. Minden oldalnak van külön linkje, amire jó esetben sokan hivatkoznak. Leginkább ezzel javítható a keresési arány, de hibák mindig felléphetnek és ezek kiszűrésében segít az URL checker.

Egy hatásos bővítményről van szó, amit az alábbi módon lehet megtalálni: Broken Link Checker. Lássuk a gyakorlatot! Adott egy oldal, aminek igen sok tartalma van. Ezeken belül gyakori hivatkozások történhetnek más webfelületekre, cikkekre, képekre, szinte bármire. Az idő múlásával ezek a címek átalakulnak, megszűnnek és marad utánuk egy hibás link.

Az URL checker ezeket hivatott feltérképezni és azokról üzenetet küldeni a felhasználó fele. Ezzel a javítás gyorsan és hatékonya elvégezhető, minden felesleges időtöltés nélkül. Nincs szükség órákon vagy napokon keresztül való ellenőrzésekre, mert azt megoldja helyettünk a program. Az URL checker gyorsan telepíthető, majd azonnal munkára fogható és máris látszani fog az eredmény.

Kicsit sem bonyolult a Loco Translate használata

Ha bővítményekről van szó, akkor szóba kell kerüljön a Loco Translate használata is. A WordPress weboldal sablonok igen elterjedtek a magyar nyelvterületen is, de az azokat szerkesztők olykor akadályokba ütközhetnek. Nem mindenki profi weboldal építő és szereti, ha a saját nyelvén navigálhat a munka során.

A Loco Translate használata pontosan ezt a kényelmet hivatott biztosítani. Nincs más teendő az aktiváláshoz, mint a bővítmény letöltésére, majd telepíteni azt a megadott honlapra. Ezt követően máris megjelenik a baloldali menüben egy új pont.

A Manage translations és Translation options közül az első, ami leginkább segíteni fog a későbbi munka során. Itt még nincs vége a teljes sornak, mert a Loco Translate használata előtt fontos elvégezni néhány beállítást, de ezek után már könnyen lehet boldogulni, legalábbis, ami a nyelvet illeti, ugyanis az nem lesz többé akadály.