Mi a különbség a drón és a távirányítós játék között?

Drón vagy távirányítós játék?
Drón vagy távirányítós játék?

Manapság igen elterjedt megnevezés a drón, amihez többféle jelentést is társítunk. Egyrészt drónnak nevezzük a legújabb fejlesztésű távirányítós játékokat, másrészt pedig ezzel a megnevezéssel látták el a katonaságban, kutatásokban, mezőgazdaságban, médiában használt megfigyelő eszközöket is, ami elég nagy zűrzavart okoz az emberek fejében és sokakat meg is félemlít.

Ugyanis egy idegen kifejezés, ami mögött ilyen komoly dolgok is állhatnak, nem kis ijedelmet tud kelteni. Pedig a Magyarországon látott példányok nagy része csak egy ártalmatlan játék, ami a távirányítós változatok egy újabb modellje.

Ami miatt ezek is drón néven futnak, mert távirányítós vezérlés nélkül is képesek működni és pontosan ez különbözteti meg a régi játékoktól. Ugyanis pár éve még a távirányítós repülő, kisautó azonnal leállt, ha nem tartottuk kontroll alatt, azonban a drónok önállóan is képesek mozogni bizonyos szenzorok segítségével, természetes mindaddig, amíg nem ütközik valamilyen elháríthatatlan akadályba vagy nem állítjuk le őket.