Miben más egy kereskedelmi klíma?

Kereskedelmi klíma

Vannak olyan esetek, amikor csakis egy nagyobb teljesítményű klíma jöhet szóba. Egy kereskedelmi klíma leginkább abban más a többitől, hogy nagyobb terű helyiségek légkondicionálására képes. De milyen modell mellett érdemes dönteni? Nem okoz majd csalódást a légcsatornás fajta, amelyik garantálni képes a klimatizált levegő eljuttatását tetszés szerinti irányba.

Mindez egy speciális elosztón történik, illetve a légcsatornákon. A sikert az adja, hogy egy erősebb beltéri egységgel az adott hatalmas hely összes helyére el lehet juttatni a kellemesen hűvös vagy épp meleg levegőt. Annak, hogy hova is jut el a levegő, csakis a megtervezett és beépítésre kerülő légcsatorna hosszúsága és átmérője szabhat határt.

Miből is épül fel egy ilyen hatalmas szerkezet? A berendezés egyik legfontosabb része természetesen a kiváló teljesítményre is képes beltéri egység. Ez akármilyen kialakítású légcsatorna hálózathoz csatlakoztatható. Ennek köszönhetően megannyi helyre el lehet juttatni a levegőt a befúvás helyéhez, akárcsak a mennyezet, oldalfal vagy épp a padló.

Amikor a hálózathoz tartozó anemosztátok, rácsok vagy épp a szelepek kiválasztására kerül sor, akkor az ember temérdek fajta közül válogathat. Itt nemcsak a méretre, hanem a színre és kialakításra is gondolni kell. Sokszor nem is kell a sablonos megoldások mellett dönteni és bátran megragadhatóak a sajátos megoldások.

Ha valaki esztétikus kialakításban gondolkozik, akkor nem kötelező egy vagy több oldalfali eszköznek látszódnia, hanem az adott helyen kialakított és azzal jól mutató alternatívát képes nyújtani. A légcsatornás klímák legfontosabb előnye a sokoldalúságban rejlik, hiszen azokat temérdek területen bátran lehet használni.

Gondolni kell itt irodákra, üzletekre, bárokra, éttermekre, szórakozóhelyekre, klubbokra és ipari helyiségekre. Nyilván ezek egy nagyobb házban is maximálisan megállják a helyüket. Nem mellesleg kiegészíthetőek elektromos vagy meleg vizes fűtéssel, hő visszanyerőegységgel és akármilyen színvonalú szűrő betéttel. Ezen praktikusságnak hála nem okoznak csalódást.