Mire figyeljünk TV fali konzol vásárlása során?

konzol

A korszerű televíziók kapcsán egyre többen döntenek a fali konzol kínálta lehetőségek mellett. Mire érdemes odafigyelni a vásárlás során? Hogyan helyezzük el a konzolt úgy, hogy a televíziózás élménye ne lássa kárát annak? Tarts velünk, és tudj meg mindent a témáról!

Nem mindegy a méret!konzol

Fontos, hogy a fali konzol vásárlása előtt már meglegyen a televízió, hiszen annak méretét a TV-hez kell igazítani. Ugyan a fali konzolok általában univerzálisak, így több méretet is le tudnak fedni, de mégis fontos lehet, mekkora televízióhoz keresel konzolt.

Ha eddig nem tudtad, mi az a VESA szabvány, akkor most elmondjuk. A legtöbb televízió gyártó e szerint látja el a készülék falát rögzítő lyukakkal.

Ez azonban nem általánosságban igaz. Vannak esetek, amikor gyári adapter szükséges, hogy kompatibilis legyen az eszköz a tartóhoz. Hasznos lehet előre informálódni ilyen témáról az online felületeken, így minden információ birtokában tudsz döntést hozni.

Fix vagy forgatható?konzol

Érdemes úgy nekifutni a vásárlásnak, hogy döntesz arról, fix vagy forgatható fali konzolt szeretnél. Ugyan az eszközt nem cserélgeti az ember havonta, de hasznos, ha gondolsz a jövőre is.

Amennyiben azok közé tartozol, akik előnyben részesítik az újdonságokat, akkor a többfunkciós megoldás lehet a jó választás, hiszen ki tudja, milyen eszközt választasz a jövőben. Talán felesleges említeni, mégis gyakran a legalapvetőbb dolgokról feledkezünk meg, így nagyon fontos, hogy a TV súlyának megfelelő konzol mellett tedd le a voksod!

Hogyan állítsuk be a konzol magasságát?konzol

Ez rendszerint függ a konzol típusától, de alapvetően úgy az optimális, ha a képernyő közepe szemmagasságba kerül. Persze az sem mindegy, hogy honnan fogjuk nézni a televíziót.

Konyhában például magasabb helyen is megfelelő a készülék. A dönthető konzolok nagy előnye, hogy némileg alakítható a kényelmi szempontokat fókuszba helyezve a dőlésszög.

A karácsony közeledtével érdemes az olyan hasznos meglepetésekben is gondolkodni, mint fali konzol. Az ideális darabbal praktikus ajándékot választhatsz, ami a mindennapok kényelmét szolgálja.