Mit tud nyújtani egy szilveszteri vacsora Budapesten?

Szilveszteri programok

Hazánkban rengeteg helyen a szilveszteri vacsora a tradicionális finomságokra épül, amiket mindenkit szeret. Ilyen menüsorral biztosan nem éhesen fogod elindítani az újévet: https://szilveszterprogramok.hu/szilveszteri-vacsora/. Itt megtalálhatod azokat az ínyencségeket, amik nélkül el sem tudnád képzelni ezt a varázslatos éjszakát, illetve azokat az ételeket is, amelyek egy kis újdonságot vihetnek bele az egész estébe.

Napjainkban akárhova is szeretnél menni szilveszterezni, megfigyelheted, hogy a menük választéka nagy részben megegyezik. Természetesen minden chef sajátos ízvilágot nyújt és a stílusának megfelelően főz, de az alap koncepció mindenhol nagyjából ugyanaz.

Egyetlen étteremben, szórakozóhelyen vagy bármilyen helyen, ahol fergeteges szilveszteri programokkal várják a vendégeket, nem hiányozhat a sajttal, felvágottal, zöldségekkel megrakott hidegtál, és emellett valami édes különlegesség, legyen az gyümölcstál vagy épp csokiszökőkút.

A külföldieknek a szilveszteri vacsora a magyar fővárosban egy igazi turisztikai kincs, ugyanis érdekes, régi hagyományokkal ismerkedhetnek meg úgy, hogy közben egy jót esznek és teli hassal kezdik az új évet. Amikor a tradíciót szem előtt tartva, az éttermek a menüsort állítják össze, bizonyos dolgokra figyelnek. A néphagyomány szerint, az óév estéjén malacot nem szabad enni.

Ekkor csakis a hal, nyúl, valamilyen szárnyas jöhet szóba, mert úgy tartják a nyúl elszalad, az őz fürge lábaival elrohan, míg a hal gyorsan elúszik. Ezzel szemben újév első napján fő étel kell legyen a sertés, ugyanis az orrával előre túrja a szerencsét, míg a szárnyas elkaparná azt.

Ezek mellett a bab és a lencse rengeteg pénzt és szépséget hoz annak, aki újévkor bőségesen fogyasztja. Az ételek mellett nem szabad megfeledkezni az italokról sem. Természetesen a vacsorák a fővárosban borkóstolással, pezsgőzéssel telnek. Persze, akik akarnak, ihatnak mást is, akárcsak whiskey-t, vodkát, rumot és sok minden mást, amitől még jobb kedvük lehet a mesés estén.