Nem való a szőnyeg gyerekszobába!

A szőnyeg nem az ideális választás

Mielőtt a pocaklakó megszületik, a szülők igyekeznem mindent megtenni, hogy a szobája elkészüljön. Mindig is hatalmas fejtőrést szokott okozni az a kérdés, hogy miből készüljön a gyerekszoba padlóburkolata.

A szőnyeg gyerekszobába elsőre nagyszerű választásnak tűnik, hiszen puha, így a kicsi nem üti meg magát, ha leesik. Sőt, még jól is mutat, mert feldobja a szobát. Azonban, ahogy nő a gyerek a szülők arcáról fokozatosan kezd eltűnni a fülig érő mosoly, ugyanis rádöbbennek, hogy a lehető legrosszabb döntés volt. A szőnyeg gyerekszobába azért bizonyul rossz döntésnek, mert nehéz tisztítani, főleg azokat a gyümölcslé, kakaó, cukorka és egyéb makacs és csúnya foltokat, amik óhatatlanul rákerülnek idővel. Ráadásul a por sem takarítható ki belőle teljes mértékben, még akkor sem, ha napi rendszerességgel felporszívózzák.

Nem beszélve arról, hogy alóla egyáltalán nem lehet rendesen eltűntetni, így amikor felszedik, általában egyik ámulatból a másikba fognak esni a kedves szülők. Tehát a szőnyeg gyerekszobába nem ajánlott, helyette sokkal ésszerűbb parafa parkettát tenni.