Pezsgő történet a kezdetektől napjainkig

Pezsgő történet

A különböző italok készítése és fogyasztása hozzátartozik a nemzetek kultúrájához. A pezsgő történet nem nyúlik vissza az ókorba, ennek ellenére nagyon érdekes. A gyökereket említve, a dicsőség a franciákat illeti ezen a téren, bár maga az alapital, a bor már adott volt. A 17. század végére tehető az első pezsgő elkészítése és a hautvilliersi Szent-Benedek rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon nevéhez köthető.

A hazai tájakra evezve, a pezsgő történet Pozsonyban kezdődött 1825-ben. Ugorva kicsit az időben eljutunk ahhoz a céghez, amelyik a magyar pezsgőt világhírűvé tette és még ma is megállíthatatlanul termeli a finomabbnál-finomabb nedűket. El is jutottunk a Törleyhez.

Ez a név a magyaroknak egyenlő a minőségi és megfizethető pezsgővel, ugyanakkor szerte a világon is előszeretettel fogyasztják. A magyar pezsgő történet nem volt zökkenőmentes, azonban ez bármelyik hazai márkára vonatkozik, hiszen állni kellett a történelem viharait, a háborúkat és a rendszerváltásokat. A Törley szerencsére ma is a legjobb formáját hozza.