Praktikus megoldás a párátlanító készülék

Nagy segítség ha magas a páratartalom
Nagy segítség ha magas a páratartalom

A penészgombák amilyen kicsik olyan sok gondot okozhatnak. A leggyakoribb beltérben előforduló fajok az Alternaria, az Aspergillus, a Cladosportium és a Penicillum. Ezen kis apróságok ellen sikeresen vehetjük fel a harcot egy párátlanító készülék segítségével.

Amennyiben nem tudunk kellő időt szentelni a szellőztetésre vagy eleve magas páratartalmú vidéken él, szükséges a szakszerű segítség. A párátlanító készülék a probléma gyökerét ragadja meg, ugyanis a gombáknak megfelelő körülményeket biztosító párát csökkenti, így a megszáradt penészfoltokat idővel egyszerűen csak leseperheti, így kímélve a pénztárcáját azáltal, hogy nem kell semmiféle festékre vagy vegyszerre költenie, ráadásul a környezetet is kíméli.

Ezen készülékek áldásos tevékenysége közé tartozik még az is, hogy a mosott ruhák sokkalta gyorsabban száradnak a közelükben. A páramentesítő készülék teljesen automatizált és mosható szűrőkkel rendelkezik, valamint kondenzáló felületükön megtapad a por és a pollen nagy része is, így a ház lakói nyugodtan fellélegezhetnek – a szó szoros értelmében véve.