Saját érdekében rendeljen kezelőszemélyzet nélküli automata berendezést!

Egyszerűen kezelhető töltőpisztoly

Nagyobb vállalkozások, autóparkok esetében előnyösebb, ha üzemanyag kúttal is rendelkeznek, hiszen így nem kell állandóan a legközelebbi tankoló állomáshoz rohanni, valahányszor kiürül valamelyik jármű üzemanyagtartálya. A visszaélések elkerülése végett, előnyős a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés beszerzése és üzembe helyezése. Míg nélküle nagyon nehéz folyamatosan nyomon követni, hogy ki mennyit tankolt és vajon tényleg szüksége volt arra a mennyiségre, addig a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés teljesen kizárja a visszaélések lehetőségét.

Használatával nagyon sok idegességtől, bizalmatlanságtól, veszekedéstől menekülhetnek meg a vállalkozások vezetői, hiszen teljes mértékben ellenőrizhető az üzemanyag fogyasztás. Mitől ennyire biztonságos a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés? Az automatizált tankolásnál kontrolfeladatokat kell elvégezni, ami lehetővé teszi, hogy az arra jogosult személyek ellenőrizhessék a folyamatot.

Például az azonosítás után, a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés bekérheti a km és üzemóra állását vagy a menetokmány számát. Ezek alapján egy számítógépes rendszer segítségével az összes információ elérhető és nyomon követhető. Aki valamilyen járműn dolgozik vagy rendelkezik sajáttal, annak nyilván gyakran kell tankolnia. Bár sok gépkocsivezető megfordul a benzinkutaknál, de valószínűleg a töltőpisztoly működése csupán csekély hányadát érdekli.

Tulajdonképpen az egésznek a lelkét a gázolaj szivattyú adja, amit a vásárló nem lát, mivel az a kút belsejében található. A szivattyú működése alapján tudják meghatározni, hogy mennyi üzemanyag menjen keresztül a töltőpisztoly működése közben. Amennyiben a gázolaj szivattyú helytelenül működik, az a vásárlók elégedetlenségéhez vezethet, hiszen túl kevés üzemanyagot kaphatnak, vagy pedig a benzinkút számára jelent vesztességet, ha túl sokat bocsát ki. Tehát a töltőpisztoly működése szoros összefüggésben áll a kút belsejébe szerelt gázolaj szivattyúval. Működésük szempontjából két csoportra oszthatók, vagyis van kézi és automatikus üzemanyag tankoló pisztoly.