Seregély riasztó a gyümölcsök megóvásáért

Seregély riasztó
Seregély riasztó

A seregély nagyon szép madár, de van egy igen komoly hátránya annak, ha a kertünkben megjelenik ez az állatka. Az élőlény sokszor vetemedik arra, hogy megdézsmálja a gyümölcsfák termését, amely akár komoly károkat is okozhat hosszú távon a terményben.

Még jó, hogy szükség esetén használható seregély riasztó, mert ennek az eszköznek hála, csökkenhet a madarak száma a gyümölcsösünk körül. Az a legjobb, ha riasztóval, illetve hálóval vesszük fel a harcot a madár ellen, mert a színes szalagok egy idő után hatástalannak bizonyulnak.

Talán az a legjobb, ha variáljuk a fenti módszereket, mert így sokkal hatékonyabb lehet a seregély riasztó. A fáradozásainknak az lesz a jutalma, hogy a gyümölcsök épek maradnak, és nem találunk majd rengeteg levert és tönkretett cseresznyét vagy meggyet a fa alatt.

Egyébként érdemes komoly hangsúlyt fektetni a seregély riasztó alkalmazására, mert időnként az is előfordul, hogy a madarak nagy csapatban érkeznek meg a gyümölcsös kertbe, és igen látványosan megdézsmálják a csodaszép szemeket.