Sokféle vélemény a babakocsi fórumokon

A babakocsi fórum kiváló hely az újdonsült anyáknak
A babakocsi fórum kiváló hely az újdonsült anyáknak

Nemcsak embere válogatja, hogy kinek milyen babakocsi tetszik a legjobban, hanem a terep is befolyásolja ezt a döntést. Babakocsi fórum tárgyalja hosszan, hogy melyik alumínium váz miért jó, nagy kerék vagy kicsi bolygókerék a nyerő, 3 vagy 4 kerék kell alája és többfunkciós, vagy egyet tudjon, de azt igazán.

A legkönnyebb talán a kerékméretet eldönteni, hisz kicsi kerékkel már nem is nagyon kapni új babakocsit. Ennek egyedül csak az összecsukott méretnél mutatkozott meg az előnyös hatása. Több babakocsi fórum szerint is az éveken át használható multifunkcionális babakocsik az igaziak, de vannak, akik kitartanak amellett, hogy csecsemőnek a mózeskosaras kell és a tipegőnek már sportbabakocsi.

Amikor egy keretre többféle hordozó is szerelhető, az már kompromisszumokat szülhet, mint például a magasabb súlypont, nem annyira jó súlyeloszlás stb. A háromkerekű is praktikusnak, na meg látványosnak is tűnik, de mivel kisebb az alátámasztási felület, könnyebben borul, amibe a magasabb súlypont is besegít. Nem mintha az anyuka nem vigyázná, de ritka, hogy a nagyobb testvér ne akarná kicsit taszigálni a kocsit.