A szélvédő javító eljárás elvégzése

Szélvédő javító
Szélvédő javító

Egy gépkocsi kifogástalan műszaki állapota minden évszakban nagy jelentőséggel bír, viszont télen még inkább kiemelkedő a fontossága, hiszen a biztonságos közlekedés alapvető feltételének számít. Az autóüveg akármilyen sérülése esetén például minél előbb egy szélvédő javító műhelybe kell vinni a személyautót, mert egy kavicsfelverődés okozta kőnyomból is nagyon könnyen és igen rövid időn belül kialakulhat egy nagyobb repedés, ami már többnyire javíthatatlan. Olyankor már csak az üvegcsere segíthet az autóvezető baján.

Az autouvegek.hu weboldalon keresztül lehetőség nyílik online módon bejelentkezni a szélvédő javító tevékenységekre, valamint törés, illetve repedés esetén szélvédő is rendelhető bármelyik autótípushoz. Az Autóüveg ABC nemcsak az autók szélvédőjével foglalkozik, hanem az oldalüveg és a hátsó ablak javítását vagy cseréjét is vállalják továbbá a fényszórók polírozását is mesteri módon el tudják végezni.

A szélvédő javító tevékenység mellett tehát egyéb üvegfelületek rendbe hozása is megvalósítható általuk. Kétfajta szélvédő javító technikát képes alkalmazni, amennyiben üvegcserét kell végrehajtani, gumikédereset, valamint ragasztósat. Előbbi már igencsak elavult és az újabb autóknál szinte egészen biztosan nem kell a gumis megoldást bevetni, viszont annál inkább elterjedt a szélvédő ragasztásos beillesztés. A legalapvetőbb szélvédő javító eljárásnak azonban a kőnyom helyrehozás számít, ami szintén speciális ragasztási technológiával bonyolítható le.

Egy ilyen sérülést minden esetben érdemes komolyan venni és minél korábban szakemberhez vinni az autót, hogy elkerülhető legyen a repedés vagy a törés, ami egyébként a téli időszakban sokkal gyorsabban bekövetkezhet, hiszen a fagyok rendkívüli mértékben képesek meggyorsítani a repedési folyamatot. A szélvédő javító tevékenységek árairól bővebben a honlapon, illetve az ott megtalálható telefonos elérhetőségek valamelyikén lehet informálódni. Teljes körű casco biztosítás esetén szükségtelen az árak után járni, hiszen ebben az esetben térítésmentesen végzik a javítást vagy a cserét.