Télen bakancs, nyáron szellős cipő

Nyáron szellős cipő
Nyáron szellős cipő

Most, amikor a tél itt van a nyakunkon, nagyon fontos, hogy az egész család megfelelő lábbelikkel induljon a hideg évszaknak. Az európai időjárás megtanította már rég az itt lakókat, hogy egy év leforgása alatt, többször is váltogatni szükséges a cipőket.

Télen bakancs dukál, nyáron egy papucs vagy szellős cipő is megteszi. Az utóbbi időben az időjárás tréfálkozik velünk, gyakran szokták mondani, hogy a papucsból egyenesen a bakancsba ugrunk. Bizony a nyár sokáig tart, az átlagosnál melegebb és egyre hosszabb, ellenbe a tél sem hagyja el magát, egyre zordabb és hosszabban elhúzódik.

A statisztikák azt mutatják, hogy a tavasz és az ősz kiszorulóban van a játékból, sajnos az esős átmeneti időszakok már nem jellemzőek az ország területére. Ez az éghajlati elhajlás rengeteg gondot okoz a mezőgazdaságban, de a lakosok számára is új helyzeteket hoz létre. Mindenki emlékszik az elmúlt nyárra és azt jósolják, hogy ennél melegebb időkre kell számítani. Nyáron a cipő teljesen felesleges beruházás lesz, hiszen egy szellős saru a maximális, amit a lábán majd elvisel az ember.