Teniszkönyök kenőcs, mint kiegészítő kezelés

Teniszkönyök kenőcs

A gyulladásos panaszok számos embert érintenek, de sokan nem hajlandóak komolyan venni a tüneteket és várják, hogy magától elmúljon a fájdalom. Kár lenne hagyni, hogy keservesen töltse el a napokat, ha egyszer számos gyulladáscsökkentő kenőcs is segíthet a problémáján. Ezek a gyógynövénykrémek vény nélkül is kaphatók a patikákból, és az áraik is megfizethetőek. Főként a keringés fokozására törekednek, hogy ezáltal nyugtassák a bőrt és csökkentsék a gyulladást. Nagyon sok gyulladáscsökkentő gyógynövény segíti elő a kívánt eredményt.

Ilyen például a körömvirág, kamilla, aloe vera, ördögkarom, fekete nadálytő, rozmaring vagy akár a kúszó fajdbogyó-olaj is. Mindenképp fontos itt megemlíteni, hogy a természetes kiegészítőket tartalmazó készítmények nem járnak kellemetlen mellékhatásokkal. Ráadásul a gyulladáscsökkentő kenőcs a gyomorra sincs rossz hatással, elvégre nem olyan, mintha gyógyszereket szedne a problémájára. Legyen szó sportsérülésről vagy bármilyen más okból adódó gyulladásról, egy vény nélkül kapható kenőcs nélkülözhetetlen a gyorsabb felépüléshez.

Az sem ritka, hogy bizonyos kézmozdulatok hasogató könyökfájdalmat eredményeznek. Ilyenkor nagy valószínűséggel a teniszkönyök kenőcs az, amire szüksége lehet, hogy mihamarabb elkezdje a kezelést és ne kelljen hosszú napokon át fájdalommal együtt élnie. Általában a fájdalom a kézfej hajlítása során jelentkezik, úgy a könyök, mint az alkar külső oldalán. Természetesen, teniszkönyök nemcsak a teniszezőknek lehet. Sok olyan sportág van, ami hasonló panaszokat generál. Ráadásul a nehéz fizikai munka elvégzésekor is jelentkezhet a fájdalom.

Sajnos az előrehaladott teniszkönyök nemcsak sportoláskor vagy munkavégzés során okozhat fájdalmat, hanem sokszor a könnyű tárgyak megfogásakor vagy felemelésekor is. Ez pedig nagyon kellemetlen lehet és több dologban is gátolhatja az embert. A teniszkönyök kenőcs tehát mindenképp fontos része a kezelésnek. Ez kiegészülhet gyógytornával is, ami mellett elkezdheti használni a teniszkönyök kenőcsöt, hogy felgyorsítja a javulás folyamatát.