Terhes naptár, ha emléket akar gyűjteni

Terhes naptár készítése
Terhes naptár készítése

A várandósság egy nagyon csodálatos dolog. Sokan epedezve várják a kisbaba megszületését. Ez sajnos egy nagyon hosszú folyamat, de lehet készíteni terhes naptár feljegyzéseket. A számolgatás főleg azokra érvényes, akik első gyermeküket várják.

Ez azért van, mert nekik nincs még tapasztalatuk a trimeszterekkel kapcsolatban, a terhességi heteket sem tudják pontosan kiszámolni. A terhes naptár nagyon hasznos, főleg ha szeretné az anyuka megőrizni a várandósság mozzanatait.

Sokan már későn veszik észre a terhességet, annak ellenére, hogy elmarad a havi ciklusuk. Ilyenkor nehezebb meghatározni a szülés időpontját. Általában az orvosok a kifejlődött magzat mérete alapján határozzák meg korukat. A terhes naptár vezetésével könnyebb számolni és tervezni is.

A friss anyukáknak ez nagyon jó kis szórakozás, valamint ezáltal pontos emlékeket őriznek meg a későbbiekre. Sokan vezetnek manapság ilyet az emlékek gyűjtése céljából. A szülés pillanata mindenkinek megmarad, de a terhesség alatti időszak sokszor összefolyódik.