Dr Kárász Tamás – az orrplasztikáról dióhéjban

Dr Kárász Tamás

Valóságos rémálomnak számít, amikor az orvosi diagnózisból az derül ki, hogy kénytelenek leszünk kés alá feküdni a gyógyulás érdekében. Mégis sokan önszántukból döntenek úgy, hogy szeretnének a változás útjára lépni, plasztikai műtét segítségével. Akinek ilyen még soha nem fordult meg a fejében, azt sem tudja elképzelni, hogy milyen gyötrelmeket kell átélnie annak, aki nem elégedett a külsőjével, ami miatt esetleg nap mint nap különféle lelki támadások és gúnyos megjegyzések célpontjává válik.

Dr Kárász Tamás valós érdemekkel rendelkezik az orrplasztikai beavatkozások terén, amit a több mint 9000 műtét is bizonyít. Ez az egyik szempont, amikor plasztikai sebészt keresünk. Nagyon sokat számít, hogy az illető hány olyan beavatkozás elvégzésén van túl, mint amilyenre nekünk is szükségünk van. Lényeges, hogy tájékozódjunk a szakterületekkel kapcsolatban is. Dr Kárász Tamás esetében ez a plasztikai sebészeti és fül-orr-gégegyógyászati, illetve fej-nyak sebészeti szakvizsgát jelenti. Ez alapján nyilvánvaló, hogy minden tudással rendelkezik ahhoz, hogy bármilyen átalakító műtétet sikeresen elvégezzen az orron.

Dr Kárász Tamás mestere az orron történő nyitott plasztikai beavatkozásnak. A világ vezető plasztikai sebészei is ezzel az eljárással dolgoznak és érnek el sikereket.

Miként zajlik az orrplasztika műtét?

A műtét menete két részre osztható. Egy alapos szűrővizsgálatra minden esetben szükség van. A szakorvos elrendelhet más vizsgálatokat is az EKG-n és a laborvizsgálatokon kívül, ha úgy látja, hogy szükség van rá.

Természetesen minden páciens pontos tájékoztatást kap a műtét menetéről, amire a konzultáció során kerül sor. Akár digitális formában is előre megtekinthető a végeredmény. A pácienseknek érdemes felkészíteniük a szervezetüket a műtéti beavatkozásra. Ehhez elég megerősíteni az immunrendszert vitaminokkal, helyes táplálkozással, illetve a szükséges mennyiségű folyadék elfogyasztásával.

A modern eljárásnak köszönhetően, az egész nem tart tovább 1-2 óránál. Speciális esetben elhúzódhat 3 órán át is, de ebből a páciens semmit nem fog érzékelni, mivel az orrplasztikai műtét altatásban történik. Kivéve a hyarulonsavval eszközölt korrekció, mert akkor helyi érzéstelenítést alkalmaz a szakorvos. A sikeres orrplasztika nagy elégedettséget vált ki a páciensekből, ezért kiemelten fontos a megfelelő orvos kiválasztása, mert ennek az ellenkezője is igaz lehet.

A műtétet követően, a páciensnek bent kell maradnia egyetlen éjszakát a klinikán. Az orrtampon eltávolítása, a tévhitek ellenére, szintén fájdalommentesen történik. A gipszsín megfelelő rögzítést biztosít az orrnak a gyógyulási időszak alatt, ami nagyjából 1 hétre tehető, esetleg kevesebbre, ha a csontot nem kellett műteni. Mindez pedig, bármilyen meglepő, szintén fájdalommentes. Ami kellemetlen lehet, az az orrfújási tilalom. Ezért érdemes műtét előtt kikupálni az immunrendszert, mert elég kellemetlen pont a műtét után elkapni a náthát. Ez idő alatt a páciensek a szájukon kapnak levegőt. 1-2 hét elteltével, külső szemmel már nyoma sincs az orrplasztikának, a kielégítő végeredményen kívül.