Ezüst tisztítása szakik által és otthon

Ezüst tisztítása

Bár a nemesfém ékszerek általában strapabíróak és igen hosszú életűek, időként ápolást igényelnek ahhoz, hogy sokáig megőrizzék az eredeti állapotukat. Az ezüst tisztítása csak néhány percet jelent a szakiknak és máris visszakaphatjuk a kedvenc kiegészítőnket, így az a leggyorsabb megoldás, ha bemegyünk egy ékszerészetbe és megkérjük, frissítsék fel egy kicsit.

Ugyanakkor, az ezüst tisztítása otthon is megoldható, mivel vannak olyan speciális eszközök, amivel egy laikus is könnyedén elboldogul. Például a www.aranyshop.hu webáruházban kapható SILBO ezüst tisztító kendő és folyadék révén, néhány egyszerű mozdulattal újjá varázsolható akármilyen gyűrű, fülbevaló, nyaklánc és karkötő is.

Csak át kell törölni ezekkel az ékszert és az ezüst tisztítása már készen is lesz. Ha ezt időnként megismétli, akkor a kiegészítők mindig eredeti pompájukban fognak ragyogni. Azonban arra oda kell figyelni, hogy az értékesebb köveket nem szabad érje a tisztítószer, így a kényesebb darabokat inkább szakikra érdemes bízni.