Mi köze van Stephen R. Coveynak a szokásokhoz?

Stephen R. Covey és a könyvek a szokásokról
Stephen R. Covey és a könyvek a szokásokról

Ha szeretne olvasni egy a szokásostól eltérő könyvet, akkor szeretnénk egy olyan művet a figyelmébe ajánlani, ami kicsit másképpen beszél a szokásokról, mint ahogyan azt megszokhattuk. Stephen R. Covey ugyanis ezt a területet kutatta és számtalan felfedezést tett a témában.

Az íróvá avanzsálódott kutató szerencsére meg tudta állapítani, hogy mely szokások segítségével lehet sikert elérni az életben. Stephen R. Covey alkotása világhírre tett szert, mivel jó tanácsokat adott az olvasóknak a viselkedéssel kapcsolatban. Szerencsére a siker receptje egyáltalán nem volt nehéz, hiszen szinte minden egyes helyzetben alkalmazni lehetett.

Stephen R. Covey szerint tehát az elismerésre áhítozóknak proaktívnak kell lenniük, de arra is ügyelniük kell, hogy folyamatosan lássák maguk előtt a céljaikat. Lényeges a szinergia, valamint a nyer-nyer-típusú szituációkra való törekvés.

Mindenkinek meg kell határoznia a prioritásait az életben, hogy ennek megfelelően tudja kijelölni a céljait. Azonban Stephen R. Covey szerint a dolgozáson kívül még van egy titka a sikernek, ami nem más, mint a pihenés. Igenis időt kell tehát szánnunk arra, hogy egy kicsit „leállítsuk a motorunkat” és feltöltsük magunkat energiával.