Ön is unja már a teregetést és a magas páratartalmat a lakásban?

Várja Önt is a Márkabolt széles választéka
Várja Önt is a Márkabolt széles választéka

Az ingatlan használata során nagyon sok nedvesség kerül a levegőbe, ami a belső mikroklímát és az épületfizikai jellemzők alakulását illetően nem túl hasznos. Mosás, teregetés alkalmával célszerű ablakot nyitni, hogy a felesleges pára távozni tudjon. De mi a helyzet akkor, ha nem engedné be az utca zaját, vagy a kinti hideg levegőt? Kénytelen együtt élni a magas páratartalommal, valamint az általa jelentett negatívumokkal? A Markabolt.hu által javasolt kombinált mosó és szárítógép megoldást kínál erre a problémára, ráadásul már bárki számára elérhető áron.

 

S hogy mégis miért fontos odafigyelni arra, mennyi a levegő páratartalma az ingatlan helyiségeiben? A levegőben levő nedvesség nem csak rossz közérzetet okozhat, de sajnos a hőhidaknál, a falak nedves, hideg felületein lecsapódik a pára, ami egyenes út a penészesedéshez. Sokak otthonában okoz gondot a penész, ráadásul nem pusztán a falakat elcsúfító jelenségről van szó esetében, hanem komoly egészségügyi kockázatról is. A penészfoltokból a levegőbe kerülő spórák gyakran tehetőek felelőssé az allergiás megbetegedések kialakulásáért. Mindez azonban elkerülhető, ha a teregetés és a száradás hosszadalmas művelete helyett már alapvetően szárazon veszi ki a ruhákat a mosógépből.

 

Ehhez olyan speciális készülékre van szükség, mely kíméletesen szárítja a ruhaneműket, és mégis gondoskodik arról, hogy a teregetés többé ne egy szükséges rossz legyen. A hagyományos mosó-, és szárítógépek általában vizet használnak a forró levegő lehűtéséhez. Ma már olyan korszerű megoldások is helyet kapnak a piaci kínálatban, amelyek ezt hőszivattyús technológiával teszik, vagyis milyen módon megspórolható a kondenzációs víz keletkezése, és a ruhákkal is kíméletesebb a bánásmód.

 

Felejtse el a szárítás nehézségeit, a csöpögő ruhákat, és az otthonában uralkodó kellemetlen, magas páratartalmat! A megfelelő technológiával működő berendezések garantáltan elősegítik a házimunka felgyorsítását, s az egészséges belső mikroklíma érdekében is sokat lehet tenni használatukkal. Ha nem elhanyagolható szempont az sem, hogy mekkora helyet foglal el a választani kívánt készülék, akkor érdemes a Márkabolt kínálatában körülnézni, hiszen ott biztosan rábukkan majd új kedvencére.