Szuperélelmiszerek az egészséges életmódért

Szuperélelmiszerek

Amellett, hogy antioxidánsokban gazdagok, még egészségmegőrző hatásuk is kiváló. A bogyós gyümölcsök és más szuperélelmiszerek az egészség megőrzésére kiválóak lesznek.

A szuperélelmiszerek sokkal jelentősebb mennyiségű tápanyagot tartalmaznak grammban számolva. A legtöbb a sejteket a károsodástól megvédi, az immunrendszert megerősíti, és rákellenes összetevőket is tartalmaznak. Számos kutatás bizonyítja a bogyós gyümölcsök fogyasztásának előnyeit, mivel az agyműködést serkentik, elejét vehetik a különféle fertőzéseknek, sőt, még a koleszterinszintet is csökkentik. Ezeket mindennap felhasználhatja salátákba vagy csak úgy önmagukban is tökéletesek lesznek. A természetes vitaminok megtalálhatóak minden friss zöldségben.

A rosttartalmuk miatt fontos beiktatni az étkezésekbe. Emellett a vitaminok még étrend-kiegészítőkben is jelen vannak, így a téli hónapokban is pótolhatják a kívánt mennyiséget. Néhány embernél, ha hiány jelentkezik, a hajszálakon, a bőrön és a körmökön mutatkozik meg, mivel töredezett és fénytelen lesz.