A Sherlock Holmes könyvek lélegzetelállító világa

Sherlock Holmes szobra

Ikonikusnak számít a detektívek között. Számtalan film alapjául szolgálnak a Sherlock Holmes könyvek. A mai modern történetekben is találhatunk olyan részleteket és utalásokat, amelyek egyértelműen a Sherlock Holmes könyveket juttatják eszünkbe.

A történetvezetés, a szereplők tökéletes bemutatásának köszönhetően, hatalmas népszerűségnek örvendenek még manapság is ezek a kiváló regények. Mindig szükség volt egy megoldhatatlannak tűnő bűnügyre. Olyan fordulatokat és csavarokat tartogat a történetszál, hogy az olvasónak minden alkalommal tátva marad a szála.

Amikor a legkilátástalanabb a helyzet, akkor is képes Holmes és hű társa Watson kiszabadulni a legszorultabb helyzetekből. A kettőjük kapcsolata szintén nagyon érdekes és tanulságos. Éppen ez adja a Sherlock Holmes könyvek egyedi hangulatát, mivel az eseményeket Watson szemszögéből látjuk.

Általa ismerhetjük meg a detektívzsenit, aki addig nem nyugszik, ameddig fel nem göngyölít minden szálat. Természetesen a hangulathoz hozzátesz a kor is, amiben játszódik és a fő gonosz James Moriarty személye.